lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pyszne zrazy z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierś z kurczaka , a w środku kiełbasa krakowska, ser i listki pietruszki na pierzynce z pieczarek .

Pyszne  zrazy z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pyszne zrazy z kurczaka

 

  • Składniki:

 

  • 3 x podwójna pierś z kurczaka

 

  • ser żółty 10 plastrów miałam gouda

 

  • pietruszka listki

 

  • Pieczarki 800 gram jako pierzynka do piersi

 

  • Kiełbasa krakowska z linii Nove - Natura

 

  • Przyprawy:

 

  • sól prowansalska do smaku Kamis

 

 

  • Panierka:

 

 

 

  • olej do smażenia 150 ml

 

  • 

Sposób przygotowania:

Pyszne zrazy z kurczaka
Wykonanie: Piersi myjemy osuszamy każdą połówkę piersi kroimy na połowę w poprzek lekko tłuczkiem tłuczemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy plaster sera, kiełbasę krakowską 1-2 plastry , ogórek i pietruszkę listki. Zwijamy , spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w jaju i bułce i smażymy na patelni . Najpierw przysmażamy z obu stron potem dusimy pod przykrywką jakieś 30 minut i gotowe. Smażymy pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu. Przekładamy do naczynia okrągłego i kładziemy usmażone piersi . Podajemy do ziemniaków albo z frytkami .
Pyszne  zrazy z kurczaka
Piersi myjemy osuszamy każdą połówkę piersi kroimy na połowę w poprzek lekko tłuczkiem tłuczemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy plaster sera, kiełbasę krakowską 1-2 plastry , ogórek i pietruszkę listki. Zwijamy , spinamy wykałaczkami.
Pyszne  zrazy z kurczaka
Obtaczamy w jaju i bułce i smażymy na patelni . Najpierw przysmażamy z obu stron potem dusimy pod przykrywką jakieś 30 minut i gotowe.