krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Pyzy Pałuckie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo smaczne naprawde polecam kazdemu

Pyzy Pałuckie

Składniki:

Pyzy Pałuckie

 

Sposób przygotowania:

Pyzy Pałuckie
drozdze utrzec z łyzka maki i 2 łyzkami cieołego mleka poczym dostawic w ciepłym miejscu do miski przesiac make wlac mleko wbic jajka i dokładnie wymieszac dodac drozdze sól i wyrobic ciasto wlac stopniowo masło i ponownie wyrobic ciasto przykryc i zostawic w cieołym miejscu do wyrosniecia potem wyłozyc ciasto na posypana maka stolnice i rozwałkowac na dosc cienki placek szklanka wykrajac krazki toczyc z nich kulki ponownie zostawic do wyrosniecia po czym gotowac na parze podawac np.do zupy z dyni lup do miensa z sosem

Tagi:

jajko jajka mak