dajanecka

dajanecka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Pyzy z dwoma rodzajami mięsa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyzy nadziane dwoma mięsami

Pyzy z dwoma rodzajami mięsa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pyzy z dwoma rodzajami mięsa

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z dwoma rodzajami mięsa
Zimniaki obieramy. Musimy je opłukać, wrzucić do garnka z wodą, aby były całe przykryte. Solimy wodę. Gotujemy aż będą miękkie, odcedzamy je. Przekręcamy je przez maszynkę. Dodajemy mąki (dwa rodzaje), jajka. Dodajemy do smaku: sól i pieprz.Zagniatamy ciasto o jednolitej konsystencji. Z ciasta oddzielamy kawałki, bądź robimy rulon. Kroimy jak na kopytka.Nadzienie: Mięso mielone smażymy na patelni.Z ugotowanych idek oddzielamy mięso od kości. Przekręcamy przez maszynkę. Pieczarki obieramy, kroimy i przekręcamy przez maszynkę. Słoninę stapiamy.Wszystko ze sobą łączymy, doprawiamy do smaku. Słoninę dodałam aby farsz się dobrze kleił. Wykładamy porcję na każdego kopytka, spłaszczamy. Wykładamy farsz, formujemy kulki. Wodę solimy, gotujemy. Wrzucamy do wrzącej wody. Wyjmujemy ok 3 minuty po wypłynięciu na wierzch.Super smakują podpieczone
Pyzy z dwoma rodzajami mięsa
przygotowane, zagniecione już ciasto na pyzy
Pyzy z dwoma rodzajami mięsa
podczas podsmażania mięsa mielonego, jednego ze składników
Pyzy z dwoma rodzajami mięsa
zgnieciony "kopytek", nałożony farsz, przed formowanie kulki