myszka1995

myszka1995

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Pyzy ziemniaczane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyzy należy gotować bez przykrycia na wolnym ogniu.

Pyzy ziemniaczane.

Składniki:

Pyzy ziemniaczane.

 

Sposób przygotowania:

Pyzy ziemniaczane.
Obrać ziemniaki a 1,2 Kg zagotować,pozostałą część zetrzeć na tarce i odcisnąć w czystej ściereczce,zlać sok a pozostałą mączkę dodać do miazgi. Połączyć ugotowane ziemniaki ze startymi i posolić. Stopić jednocześnie słoninę lub boczek z cebulą aż się mocno zarumieni.Formować zwilżonymi rękoma wodą średnie kulki. Gotować we wrzącej wodzie. Gdy wypłyną na powierzchnie odczekać około 5 minut. Podawać ze słoniną/boczkiem i cebulą.

Tagi:

ziemniaki