mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pożywne pyzy ziemniaczane z połączonym farszem z mięsa z kurczaka oraz z pasztetowej. Z ugotowanych ziemniaków.

Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową

 

 

  • Farsz
  • Udka z kurczaka-80 dag
  • pasztetowa drobiowa-60 dag

Sposób przygotowania:

Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową
Ziemniaki ugotowane w osolonej wodzie (wcześniej obrane) przekręcamy przez maszynkę, dodajemy mąkę ziemniaczaną. Wbijamy jajka oraz dodajemy sól. Dłońmi wyrabiamy ciasto o jednolitej konsystencji. Dzielimy na kawałki i wałkujemy w rulon. Kroimy jak na kopytka.Ugotowane udka oddzielamy od kości i przekręcamy mięso przez maszynkę. Pasztetową także przekręcamy przez maszynkę. Mięso i pasztetową mieszamy ze sobą aby się połączyły. Doprawiamy solą, pieprzem,Każdy kawałek ciasta spłaszczamy dłonią, wykładamy łyżką farsz i formujemy kulkę. Tak postępujemy za każdym razem. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie.
Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową
mięso z udek oddzielone od kości i przekręcone przez maszynkę
Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową
pasztetowa przekręcana przez maszynkę, przed dodaniem do mięsa
Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową
ciasto pokrojone na kawałki, w tym przypadku większe
Pyzy ziemniaczane z mięsem i pasztetową
wyłożony wymieszany farsz na każdy kawałek ciasta