mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

SUPERPRZEPIS

Quesadillas ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniałe, meksykańskie śniadanie, zdrowe i pożywne:)

Quesadillas ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Quesadillas ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Quesadillas ze szpinakiem i fetą
Na rozgrzane masło do rondla wkładam obrany i drobno posiekany czosnek, podsmażam chwilę do lekkiego zrumienienia. Dodaję gałkę muszkatołową, a następnie mrożony szpinak. Duszę całość, aż szpinak będzie miękki, a woda odparuje. Zdejmuję z ognia, dodaję pokruszoną fetę, pieprz i mieszam. Tortillę posypuję starym żółtym serem, wykładam farsz ze szpinakiem, znów posypuję startym serem, przykrywam drugą tortillą. Placek kładę na suchej, teflonowej patelni i smażę, aż się ser rozpuści. Przewracam na drugą stronę. Przenoszę na talerz, kroję na trójkąty i od razu podaję.
Quesadillas ze szpinakiem i fetą
Mrożony szpinak wkładam do garnka z podsmażonym czosnkiem
Quesadillas ze szpinakiem i fetą
Do ugotowanego szpinaku przekładam starty ser żółty i fetę
Quesadillas ze szpinakiem i fetą
Na tortillę nałożyć farsz, posypać serem i przykryć drugą tortillą
Quesadillas ze szpinakiem i fetą
Opiekać tortillę na teflonowej patelni, po czym pokroić na 4 części