Quiche z tuńczykiem Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Quiche z tuńczykiem Yvonne

Składniki:

Quiche z tuńczykiem Yvonne

 

  • 5 szt jajka,
  • 1 szt cebula,
  • 1 puszka kawałki tuńczyka w sosie własn,
  • 200 g serek wiejski lekki,
  • 1 łyżka suszony czosnek i,
  • 1 szczypta Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Quiche z tuńczykiem Yvonne
Tuńczyka dokładnie osączyć z zalewy. Obrana cebule drobno posiekać.Jajka roztrzepać i wymieszać z czosnkie , cebulą serkiem wiejskim oraz pieprzem i solą. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, wlać połowę masy jajecznej, ułożyć na niej tuńczyka, zalać resztą masy. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i zapiekać przez 45 - 50 minut.Dobre danio-przekąska lekka i bardzo sycąca.