Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Rabarbar pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Prosty a razem bardzo smaczny deser,gotowy w pół godziny.Słodka kruszonka i kwaśny rabarbar to bardzo pyszne połączenie.Polecam na podwieczorek.

Rabarbar pod kruszonką

Składniki:

Rabarbar pod kruszonką

Składniki:

Kruszonka:

Sposób przygotowania:

Rabarbar pod kruszonką
1.Rabarbar oczyszczamy,obieramy i płuczemy.Następnie dokładnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.

2. Rabarbar przekładamy do formy żaroodpornej i posypujemy cukrem waniliowym.

3.Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców,tak żeby powstały małe grudki.

4. Przygotowaną kruszoną posypujemy rabarbar.

5.Następnie pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.