hania123

hania123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Rabarbar pod migdałową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekki deser, idealny na początek wiosny. Dzięki kwaskowatemu rabarbarowi jest orzeźwiający i świeży.

Rabarbar pod migdałową kruszonką

Składniki:

Rabarbar pod migdałową kruszonką

owoce

kruszonka

Sposób przygotowania:

Rabarbar pod migdałową kruszonką
Owoce umyć, obrać. Rabarbar pokroić w plasterki. Truskawki, pokroić w ćwiartki. Dodać esencję waniliową, cukier trzcinowy i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.

Wszystkie składniki kruszonki dokładnie ze sobą połączyć. Owoce przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać kruszonką. Piec 30 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło.