Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rabarbarowy kompot z goździkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kompot z rabarbaru z goździkami i cukrem waniliowym jest bardzo smaczny i aromatyczny. Podawać schłodzony.

Rabarbarowy kompot z goździkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rabarbarowy kompot z goździkami

 

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowy kompot z goździkami
Łodygi rabarbaru obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Wsypać do garnka, wlać wodę, dodać goździki i gotować przez kilka minut. Następnie zdjąć z ognia, przestudzić dodać cukier waniliowy, doprawić do smaku cukrem lub miodem, wymieszać. Włożyć do lodówki i dokładnie schłodzić. Przelać do szklaneczek i podawać.
Rabarbarowy kompot z goździkami
Rabarbar obrać ze skórki i pokroić na kawałki
Rabarbarowy kompot z goździkami
Wsypać do garnka dodać goździki wlać wodę i gotować kilka minut
Rabarbarowy kompot z goździkami
Dodać cukier waniliowy przyprawić do smaku wymieszać