mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Rabarbarowy mus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonały mus do deserów i ciast

Rabarbarowy mus Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rabarbarowy mus

 

  • 500 g rabarbaru
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/3 szkl. wody

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowy mus
Rabarbar dokładnie myję, osuszam i kroję w małe kawałki (plasterki). Przekładam pokrojony rabarbar do garnuszka, zasypuję cukrem, dolewam wodę i gotuję w garnku około 15-20 minut bez przykrycia. Rozgotowaną masę rabarbarową miksuję za pomocą blendera na gładką masę. Mus rabarbarowy stosuję do deserów i ciast do przekładania. Można dodać do niego mielony cynamon, imbir i goździki, będzie wtedy bardziej aromatyczny.
Rabarbarowy mus
Rabarbar kroję, umieszczam w garnku, dodaję cukier i wodę
Rabarbarowy mus
Gotuję rabarbar z cukrem w garnku na niewielkim ogniu