gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Racuch z dyni z jbłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne placuszki na podwieczorek

Racuch z dyni z jbłkami

Składniki:

Racuch z dyni z jbłkami

 

Sposób przygotowania:

Racuch z dyni z jbłkami
Dynię obierz i wytnij gniazda nasienne. Miąższ drobno pokrój. Umieść w rondelku, dodaj odrobinę wody i szczyptę soli. Gotuj około 20 minut, aż dynia rozpadnie się na jednolitą masę. Odmierz 2 szklanki rozgotowanej dyni. Dodaj proszek do pieczenia i kefir, wbij jajka i połącz z mąką. Całość wymieszaj na gładkie ciasto, dopraw do smaku solą i odrobiną cukru. Jabłka obierz i pokrój w talarki. Włóż do ciasta. Na patelni rozgrzej olej. Nabieraj po porcji ciasta wraz z jabłkiem i smaż z obu stron.