lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Racuchy 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

racuchy jako obiad dla dziecka

Racuchy 5

Składniki:

Racuchy 5

 

Sposób przygotowania:

Racuchy 5
Namocz bułkę w mleku i odciśnij.Ziemniaki obierz,ugotuj w lekko osolonej wodzie i zmiel w maszynce do mięsa razem z bułką.Białka oddziel od żółtek.Do masy ziemniaczanej dodaj żółtka,śmietanę,drożdże oraz sól do smaku.Na koniec dodaj ubitą pianę z białek.Kładź porcję ciasta na dobrze rozgrzany tluszcz.Smaż racuszki z dwóch stron na złoty kolor.Po usmażeniu przełóż je na papier śniadaniowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu i podawaj.