ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Racuchy cynamonowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodkie co nieco i obiad/kolacja w jednym. Doskonałe dla łasuchów!

Racuchy cynamonowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy cynamonowe

 

Sposób przygotowania:

Racuchy cynamonowe
Do miksera wsypujemy mąkę, dolewamy mleko i zaczynamy miksować. Następnie dodajemy jajko, cynamon, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Gdy ciasto będzie gładkie i jednolite, dodajemy obrane i pokrojone w kawałeczki jabłka (jabłka można również zetrzeć na tarce). Ciasto mieszamy z jabłkami za pomocą łyżki. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy małą chochelką porcje ciasta i smażymy racuchy na złocisto z obu stron. Po zdjęciu z patelni racuchy osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy cukrem pudrem. Smakują wyśmienicie zarówno na gorąco jak i na zimno. Smacznego!
Racuchy cynamonowe
Cynamon stanowi bardzo smaczny dodatek do racuchów.
Racuchy cynamonowe
Wszystkie składniki mieszamy za pomocą miksera aby powstało gładkie ciasto.
Racuchy cynamonowe
Najlepiej użyć kwaśnych jabłek ale można dać dowolną odmianę.
Racuchy cynamonowe
Smażymy na niewielkim ogniu uważając aby placki się nie przypaliły.