Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 952]

Racuchy drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Racuchy drożdżowe z nutą cynamonu oraz z dodatkiem bakalii. Racuchy idealne na śniadanie , przekąskę lub kolację

Racuchy drożdżowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe
Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami . Mleko podgrzać , jajka roztrzepać. Do mąki dodać cukier , cynamon , szczyptę soli, jajka i mleko . Dokładnie wymieszać.

Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 40 minut. Po tym czasie wsypać bakalie i wymieszać .

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z jogurtem , dżemem lub oprószone cukrem pudrem. 
Racuchy drożdżowe
Mąkę wymieszać z drożdżami cynamonem , cukrem i szczyptą soli
Racuchy drożdżowe
Do mąki dodać mleko i rozbełtane jajka dokładnie wymieszać
Racuchy drożdżowe
Do wyrośniętego ciasta dodać bakalie i wymieszać
Racuchy drożdżowe
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.