maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Racuchy jogurtowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robię doprawione mocno cynamonem

Racuchy  jogurtowe z jabłkami

Składniki:

Racuchy jogurtowe z jabłkami

 

  • 1 duży jogurt
  • 3 duże jabłka obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • mąka ( ok. 1,5 szklanki )
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowe z jabłkami
Aby usmażyć racuchy jogurtowe z jabłkamitrzeba wymieszać jogurt, jajka , mąkę , szczyptę soli , cynamon i cukier puder .Dodać pokrojone jabłka . Odstawić ciasto na pół godziny . Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść ciasto .Smażyć małe racuchy na rumiano z obu stron ( przewracać łopatką ) .
Podawać ze śmietaną i cukrem .