maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Racuchy jogurtowe z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Robię w sezonie jak jest rabarbar

Racuchy  jogurtowe z rabarbarem

Składniki:

Racuchy jogurtowe z rabarbarem

 

  • 1 duży jogurt
  • 2 średnie laski rabarbaru
  • mąka ( ok. 1,5 szklanki )
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowe z rabarbarem
Aby usmażyć racuchy jogurtowe z rabarbarem trzeba wymieszać jogurt, jajka , mąkę , szczyptę soli , cynamon i cukier puder . Odstawić ciasto na pół godziny .Rabarbar obrać i pokroić drobno. Wrzucić do miski i zasypać kilkoma łyzkami cukru .Po pół godzinie odcedzić sok. Zmieszać z ciastem . Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść ciasto .Smażyć małe racuchy na rumiano z obu stron ( przewracać łopatką ) .
Podawać ze śmietaną i cukrem .

Tagi:

jajko jajka