Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczne placuszki . Doskonałe na lekki obiad

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami :

Składniki:

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami :

 

  • 5 połówek brzoskwiń z syropu + 2 do dekoracji
  • 2 jajka
  • 1 szklanka śmietany
  • szczypta soli
  • 3 łyżki cukru + cukier do posypania
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego ( lub cukier waniliowy )
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag wiórek kokosowych
  • olej do smażenia
  • bita śmietana

 

Sposób przygotowania:

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami :
Żółtka zmieszać ze śmietaną , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli , wiórkami kokosowymi . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć odsączone i pokrojone w paseczki brzoskwinie .Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać posypane cukrem, wiórkami kokosowymi ( mogą być barwione ) i udekorowane pozostałymi brzoskwiniami .
Osobno podać bitą śmietanę .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy .

Tagi:

jajko jajka