zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Racuchy razowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne racuchy, smakują każdemu:)

Racuchy razowe z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy razowe z jabłkami

 

 

  • szklanka o pojemności 200 ml

 

Sposób przygotowania:

Racuchy razowe z jabłkami
Umyte i obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, dodać jajka i mleko, wymieszać, połączyć z mąkami i cukrem , można dodać cynamon, lub cukier waniliowy. Upiec na rozgrzanym oleju. Upieczone układać na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jeśli mało słodkie posypać po upieczeniu cukrem pudrem. Smaczne i tanie danie, dzieci je uwielbiają;)
Racuchy razowe z jabłkami
Umyte i obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubszych oczkach
Racuchy razowe z jabłkami
Całość wymieszać, można dodać cynamon lub cukier waniliowy do smaku
Racuchy razowe z jabłkami
Pieczemy na rozgrzanym oleju, po upieczeniu można posypać cukrem pudrem