Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Racuchy ryżowe z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Słodkie i smaczne racuszki ryżowe z rabarbarem

Racuchy ryżowe z rabarbarem

Składniki:

Racuchy ryżowe z rabarbarem

 

 

 

 

 

 

 

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • odrobina cukru pudru

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy ryżowe z rabarbarem
Zalewamy ryż mlekiem i rozgotowujemy. Myjemy, obieramy i kroimy w kostkę rabarbar. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywno. Do ciepłego ryżu dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, pianę z białek, rabarbar i szczyptę soli. Mieszamy. Smażymy porcje masy na rozgrzanym oleju z obydwu stron, aż do zrumienienia.

Tagi:

ryż jajko jajka