alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Racuchy z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuchy z dodatkiem ananasa z puszki są rewelacyjne w smaku. Bardzo puszyste, delikatne z chrupiącą skórką.

Racuchy z ananasem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy z ananasem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z ananasem
Do miski z robota przesiać mąkę dodać suszone drożdże, sól, cukry, mleko i jajko. Za pomocą robota wyrobić ciasto. Przykryć bawełnianą ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gdy ciasto podrośnie dodać pięć plasterków pokrojonego w słupki ananasa, wymieszać i ponownie odstawić żeby ciasto podrosło. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Usmażone racuchy przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy oprószone cukrem pudrem i z kawałkami ananasa.
Racuchy z ananasem
gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż ciasto podrośnie
Racuchy z ananasem
do ciasta dodać pokrojony ananas i znowu odstawić żeby ciasto podrosło
Racuchy z ananasem
racuchy smazyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron

Tagi:

jajko jajka