Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Racuchy z ananasową cukinią.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, kolorowe danie obiadowe, na które skusi się nawet niejadek

Racuchy z ananasową cukinią. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z ananasową cukinią.

 

  • 1 słoik cukinii ananasowej lub ananas z puszki;
  • 25 dag mąki;
  • 100 ml mleka;
  • 2 jajka;
  • Szczypta soli;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  • Do dekoracji:
  • 1 słoik wiśni w syropie;
  • 1 puszka mandarynek;
  • Cukier puder;
  • Świeże listki mięty;
  • Olej do smażenia;

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z ananasową cukinią.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Wlać mleko i roztrzepane żółtka. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie mieszając połączyć z ciastem. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Krążki cukinii dokładnie osączyć z zalewy, maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Owoce do dekoracji również osączyć z zalewy. Usmażone racuchy przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i udekorować owocami i listkami mięty.
Racuchy z ananasową cukinią.
Ciasto powinno mieć konststencję gęstej śmietany.
Racuchy z ananasową cukinią.
Cukinię lub ananas dokladnie osączyć z zalewy.
Racuchy z ananasową cukinią.
Krążki cukinii lub ananasa zanurzyć w ciescie.
Racuchy z ananasową cukinią.
otoczone ciastem krążki smażyć na rozgrzanej patelni.