WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Racuchy z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, puszyste i wilgotne racuszki z bananami. Uwielbiane przez dzieci i nie tylko. Na śniadanie i kolację.

Racuchy z bananami

Składniki:

Racuchy z bananami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z bananami
Banany obieramy i miksujemy blenderem. Dodajemy mleko, jajka i dalej ubijamy. Do miski przesiewamy mąkę razem z sodą i dosypujemy cukier oraz szczyptę soli. Do tego wlewamy wszystkie połączone płynne składniki i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę lub dolewamy mleko. Ciasto powinno być dosyć gęste. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy porcje ciasta. Smażymy na rumiano z dwóch stron i posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka