Strona główna Racuchy z brzoskwiniami

Racuchy z brzoskwiniami

Koper - Przepis na: Racuchy z brzoskwiniami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 597
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Racuchy z brzoskwiniami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Racuchy na śniadanie każdy zajada ze smakiem


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Racuchy z brzoskwiniami - SKŁADNIKI:

  • szklanka mąki
  • 150g waniliowego serka homogenizowanego
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • jajko
  • łyżka cukru
  • brzoskwinia
  • gorzka czekolada
  • łyżka dżemu brzoskwiniowego
  • olej do smażenia

Racuchy z brzoskwiniami - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, cukier, otreby, proszek do pieczenia i sól wsypujemy do miski. Dodajemy
jajko, mleko i 2 łyżki serka waniliowego. Mieszamy mikserem na gładką
masę.
Brzoskwinię myjemy, obieramy i kroimy na małe cząstki. Dodajemy do masy i mieszamy
łyżką. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy małe placuszki nakładając łyżką ciasto na patelnię. Zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik i po odsączeniu
układamy na talerze.Resztę serka waniliowego mieszamy z dżemem
brzoskwiniowym i polewamy nim racuchy, następnie posypujemy kawałkiem startej
gorzkiej czekolady.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuchy z brzoskwiniami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Domowe pralinki - czekoladki Muffiny a'la pizzerinki Taco z indykiem i pomidorem
Makaron gigant z warzywami i kurczakiem Szarlotka z kawałkami jabłek Słodko-kwaśny krem dyniowy
Francuskie róże Francuskie świderki z kabanosem Muffinki cytrusowe
Domowe grzanki z szynka i żółtym serem - z patelni Szarlotka z kokosem Zdrowy sok z marchwi jabłek i buraków

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane