Strona główna Racuchy z brzoskwiniami

Racuchy z brzoskwiniami

Koper - Przepis na: Racuchy z brzoskwiniami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 600
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Racuchy z brzoskwiniami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Racuchy na śniadanie każdy zajada ze smakiem


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Racuchy z brzoskwiniami - SKŁADNIKI:

  • szklanka mąki
  • 150g waniliowego serka homogenizowanego
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • jajko
  • łyżka cukru
  • brzoskwinia
  • gorzka czekolada
  • łyżka dżemu brzoskwiniowego
  • olej do smażenia

Racuchy z brzoskwiniami - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, cukier, otreby, proszek do pieczenia i sól wsypujemy do miski. Dodajemy
jajko, mleko i 2 łyżki serka waniliowego. Mieszamy mikserem na gładką
masę.
Brzoskwinię myjemy, obieramy i kroimy na małe cząstki. Dodajemy do masy i mieszamy
łyżką. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy małe placuszki nakładając łyżką ciasto na patelnię. Zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik i po odsączeniu
układamy na talerze.Resztę serka waniliowego mieszamy z dżemem
brzoskwiniowym i polewamy nim racuchy, następnie posypujemy kawałkiem startej
gorzkiej czekolady.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuchy z brzoskwiniami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Grzanki z jajkiem Twarożek z wędzonym kurczakiem Krokiety z mięsem i warzywami
Makaron z kurczakiem i dynią Gofry cappuccino Dynia panierowana w cieście
Jesienna jajecznica Dyniowa owsianka Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Sałatka z dynią i kabanosem Parówki smażone z cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane