Strona główna Racuchy z gotowanych ziemniaków

Racuchy z gotowanych ziemniaków

Placki « poprzedni | następny »
iziona - Przepis na: Racuchy z gotowanych ziemniaków offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 681
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Racuchy z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Racuchy najlepiej smakują podane z sosem i dowolną sałatką.


trudność: łatwe
czas:

Racuchy z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

  • 1 kg gotowanych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • przyprawa do potraw z ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki sody
  • dodatkowo olej do smażenia

Racuchy z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami jajek, dodać mąkę wymieszaną z sodą, dokładnie wymieszać na koniec doprawić do smaku i połączyć z ubitą piana z białek.
Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i kłaść łyżką porcję ciasta formując placuszki, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuchy z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
Racuszki ze śliwkami Jabłka w cynamonowym cieście Mini omlety z miodem
Placuszki z jagodami Placki z parówką Placki ziemniaczane
Racuchy z jabłkami Placki z patelni Placuszki ryżowe z pietruszką
Racuchy z porzeczkami Pancakes z ananasem i bananem Racuchy jogurtowe z truskawkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane