Strona główna Racuchy z gotowanych ziemniaków

Racuchy z gotowanych ziemniaków

Placki « poprzedni | następny »
iziona - Przepis na: Racuchy z gotowanych ziemniaków offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 711
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Racuchy z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Racuchy najlepiej smakują podane z sosem i dowolną sałatką.


trudność: łatwe
czas:

Racuchy z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

  • 1 kg gotowanych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • przyprawa do potraw z ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki sody
  • dodatkowo olej do smażenia

Racuchy z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami jajek, dodać mąkę wymieszaną z sodą, dokładnie wymieszać na koniec doprawić do smaku i połączyć z ubitą piana z białek.
Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i kłaść łyżką porcję ciasta formując placuszki, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuchy z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
Placki z dyni z sezamem Puszyste racuchy z jabłkami Placuszki z orzechami
Otrębowe racuchy z jabłkiem Dyniowe placuszki Gofry francuskie
Placuszki z twarogu Pancakes z suszonymi jabłkami i fiołkami w syropie Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Placuszki drożdżowe z bananami Placuszki brzoskwiniowo bananowe Placuszki z capuccino

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane