Strona główna Racuchy z gotowanych ziemniaków

Racuchy z gotowanych ziemniaków

Placki « poprzedni | następny »
iziona

Złoty Ekspert
Przepisy: 752
zdjęcia: 1 z 1
Racuchy z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Racuchy najlepiej smakują podane z sosem i dowolną sałatką.


trudność: łatwe
czas:

Racuchy z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

Racuchy z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami jajek, dodać mąkę wymieszaną z sodą, dokładnie wymieszać na koniec doprawić do smaku i połączyć z ubitą piana z białek.
Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i kłaść łyżką porcję ciasta formując placuszki, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuchy z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
Placuszki z chipsami bananowymi Oszukane "mini pizze"  Racuchy z mąki razowej
Pancakes- pyszne placuszki śniadaniowe Racuchy z jabłkiem Placuszki z makiem i skórką pomarańczową
Placuszki z otrębami, żurawiną, migdałami i mango Bliny z jogurtem i kawiorem wg Zub3r'a Placuszki z jabłkami
Pancakes z serkiem waniliowym i owocami Serniczki z patelni z miodem Rosyjskie bliny gryczane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane