Strona główna Racuchy z gotowanych ziemniaków

Racuchy z gotowanych ziemniaków

Placki « poprzedni | następny »
iziona - Przepis na: Racuchy z gotowanych ziemniaków offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 696
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Racuchy z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Racuchy najlepiej smakują podane z sosem i dowolną sałatką.


trudność: łatwe
czas:

Racuchy z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

  • 1 kg gotowanych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • przyprawa do potraw z ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki sody
  • dodatkowo olej do smażenia

Racuchy z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami jajek, dodać mąkę wymieszaną z sodą, dokładnie wymieszać na koniec doprawić do smaku i połączyć z ubitą piana z białek.
Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i kłaść łyżką porcję ciasta formując placuszki, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuchy z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
Racuszki z serkiem wiejskim i jabłkami Pomidorowe placki ala ziemniaczane Kakaowe placuszki z jabłkami
Racuszki z jabłkami Jabłkowe pancake Racuszki z jabłkami
Racuchy ze śliwkami Placuszki malinowo-jagodowe z karmelem Placki z ugotowanych ziemniaków i fety
Racuszki z miodem i jabłkami Pancakes z daktylami Placuszki jogurtowe z jabłkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane