Strona główna Racuchy z gotowanych ziemniaków

Racuchy z gotowanych ziemniaków

Placki « poprzedni | następny »
iziona

Złoty Ekspert
Przepisy: 763
zdjęcia: 1 z 1
Racuchy z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Racuchy najlepiej smakują podane z sosem i dowolną sałatką.


trudność: łatwe
czas:

Racuchy z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

Racuchy z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę, wymieszać z żółtkami jajek, dodać mąkę wymieszaną z sodą, dokładnie wymieszać na koniec doprawić do smaku i połączyć z ubitą piana z białek.
Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i kłaść łyżką porcję ciasta formując placuszki, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuchy z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
 Placuszki z serka mascarpone z lemon curd Krówka na plackowej wieży Placuszki bananowe z czekoladą
Pancakes z orzechami Mini naleśniki z  kurczakiem Racuchy z jagodami
Kwiaty bzu w cieście  Naleśniki bananowe na mleku kokosowym Tortilla  z patelni
Pancakes maślankowe Warzywne placuszki z ryżu i pieczarek Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane