małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Racuchy z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Alternatywa dla placuszkow z jabłkami.

Racuchy z gruszkami

Składniki:

Racuchy z gruszkami

 

  • 3 gruszki
  • 2 szklanki mleka
  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z gruszkami
Jajka rozcieramy z cukrem, dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Doprawiamy szczyptą soli i mieszamy. Dodajemy całe mleko i mieszamy, az masa nabierze jednolitej konsystencji. Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Plasterki gruszki zatapiamy w masie i wykłądamy łyżką na patelnie z rozgrzanym olejem. Smażymy z obu stron. Mozna gotowe racuszki posypac cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka