paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

racuchy z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

potrawa idealna na ciepłą kolację

racuchy z grzybami

Składniki:

racuchy z grzybami

 

  • 25 dag wędliny
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag sera żółtego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 cebula
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

racuchy z grzybami
Pieczarki myjemy a następnie drobno kroimy w kostkę. Cebule wraz z czosnkiem obieramy i również kroimy w kostkę. Kukurydze odcedzamy z zalewy. Ogórka kroimy w kostkę Wędlinę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce jarzynowej. Pieczarki podsmażamy na oleju ok 8 min, studzimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. dodajmy do nich 250 ml wody i mieszamy całość w jednolite ciasto. Doprawiamy je solą i pieprzem. Powstałe ciasto smażymy porcjami tworząc placuszki na oleju