usia_pieczona

usia_pieczona

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Racuchy z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, szybkie i aromatyczne w przygotowaniu racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier wanilinowy, cukier puder (2 łyżki), cynamon, sól i mieszamy. Wbijamy jajko, wlewamy mleko. Ciasto musi mieć konsystencję bardziej gęstą niż ciasto na naleśniki. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na drobną kostkę i wsypujemy do ciasta. Mieszamy. Na patelni podgrzewamy tłuszcz i smażymy niewielkie placuszki. Po smażeniu można położyć na ręcznik papierowy, by odsączyć z tłuszczu. Posypujemy pozostałym cukrem pudrem.
Racuchy z jabłkami
Przygotowujemy gęste ciasto na racuchy z jabłkami
Racuchy z jabłkami
Do ciasta dokładamy pokrojone w kostkę jabłko
Racuchy z jabłkami
Im więcej jabłka będzie w cieście, tym wyjdzie smaczniejsze
Racuchy z jabłkami
Chwilę smażymy z dwóch stron na złoty kolor.