Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis na pyszne i łatwe racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajo
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 jabłko
  • szczypta soli

 

  • cukier puder
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Do miski wbić jajko, dodać mąkę, mleko, proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, smażyć płaskie racuchy do uzyskania złotego koloru. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem. Smacznego!
Racuchy z jabłkami
Etap 1: Wszystkie składniki w jednej misce
Racuchy z jabłkami
Etap 1: Wszystkie składniki w jednej misce, dokładnie mieszamy
Racuchy z jabłkami
Etap 2: Wymieszane składniki utworzyły ciasto.