alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Racuchy z jabłkami,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiące i pulchne racuchy z jabłkami.

Racuchy z jabłkami,

Składniki:

Racuchy z jabłkami,

 

  • 2 szt białka,
  • 0,5 łyżeczki cukier,
  • 0,5 łyżeczki soda oczyszczona
  • 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 0,5 szkl mleko,
  • 20 dkg mąka pszenna,
  • 0,5 szkl maślanka,
  • 2,5 dkg drożdże,
  • jabłka

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami,
Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną,zaczyn drożdżowy i dokładnie wymieszać .Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.Na patelnię na gorący olej nalać ciasto i na każdym racuchu ułożyć plasterki jabłek.Piec z dwóch stron na złoto.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.