Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i szybkie w wykonaniu racuchy z jabłkami. Można podawać na kolację posypane cukrem pudrem, na obiad do zupy.

Racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

 

  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Jajka ubieramy z cukrem, dodajemy mleko, miksujemy. Dodajemy sól, proszek do pieczenia i przesianą mąkę, znowu miksujemy. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i trzemy je na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniczku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy, można posypać cukrem pudrem.
Racuchy z jabłkami
Pyszne racuchy z jabłkami, można podawać z cukrem pudrem.
Racuchy z jabłkami
Pyszne racuchy z jabłkami, można podawać z cukrem pudrem.
Racuchy z jabłkami
Pyszne racuchy z jabłkami, można podawać z cukrem pudrem.
Racuchy z jabłkami
Pyszne racuchy z jabłkami, można podawać z cukrem pudrem.