Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuchy z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem jabłek to bardzo szybkie i łatwe do przygotowania smaczne śniadanie.

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

Składniki:

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

ETAP 1:

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej
Mleko połączyć z cukrem, jajkiem i cukrem z wanilią.

Do głębokiego naczynia wbić jajko, dodać mleko, cukier i cukier z wanilią, zmiksować.

ETAP 2:

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej
Do jajek z mąką dodać sól, sodę oczyszczoną i mąkę.

Następnie dodać sodę oczyszczoną, zamieszać łyżką, wsypać mąkę i sól, niedokładnie wymieszać.

ETAP 3:

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej
Pokrojone jabłka delikatnie wymieszać z ciastem.

Obrane jabłka bez gniazd nasiennych posiekać. Połączyć z ciastem delikatnie mieszając.

ETAP 4:

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej
Niewielkie porcje ciasta smażyć na rozgrzanym oleju.

Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuszki osączyć na papierowym ręczniku.
Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.