kariana

kariana

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Racuchy z jabłkiem i cynamonem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny, tani i łatwy sposób na szybki obiad!

Racuchy z jabłkiem i cynamonem

Składniki:

Racuchy z jabłkiem i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkiem i cynamonem
1 szklankę letniego mleka mieszamy z drożdżami, z 2 łyżkami cukru i 3 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Między czasie obieramy 2 jabłka, kroimy w plasterki, układamy na talerz i posypujemy cukrem i cynamonem. Do wyrośniętego ciasta dodajemy 1 jajko, cukier waniliowy, szkalnkę mleka, 2,5 szkalnki mąki, mieszamy delikatnie i odstawiamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką ciasto i nakładamy kawałki jabłka, potem znowu przykrywamy ciastem. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.