Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Racuchy z kwiatami czarnego bzu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybkie i bardzo smaczne racuszki z kwiatami czarnego bzu.

Racuchy z kwiatami czarnego bzu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy z kwiatami czarnego bzu

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z kwiatami czarnego bzu
Letnie mleko przelewamy do naczynia. Dodajemy pokruszone drożdże, wsypujemy cukier waniliowy oraz sól, wbijamy jajko. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę i miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Kwiaty czarnego bzu przepłukujemy, następnie zanurzamy je w przygotowanym cieście. Układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na rumiano z dwóch stron. Usmażone placuszki układamy na papierowym ręczniku. Gotowe racuchy oprószamy cukrem pudrem.
Racuchy z kwiatami czarnego bzu
Letnie mleko przelewamy do naczynia. Dodajemy pokruszone drożdże, wsypujemy cukier waniliowy oraz sól, wbijamy jajko. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę i miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Racuchy z kwiatami czarnego bzu
Kwiaty czarnego bzu przepłukujemy, następnie zanurzamy je w przygotowanym cieście.
Racuchy z kwiatami czarnego bzu
Układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na rumiano z dwóch stron. Usmażone placuszki układamy na papierowym ręczniku. Gotowe racuchy oprószamy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka