Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Racuchy z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smakują obłędnie. Warto je przygotować. Proste i smaczne. Idealne na obiad dla całej rodziny. Polecam!!!

Racuchy z malinami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuchy z malinami

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z malinami
Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, cukier, jajko oraz sól. Wymieszaj. Stopniowo dodawaj po troszeczku mąki. Wymieszaj, aby w cieście nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Do ciasta dodaj maliny. Wymieszaj. Na rozgrzany olej nakładaj łyżką niewielkie porcje ciasta, formując placuszki. Smaż na rumiano z dwóch stron. Tłuszcz odsącz na papierowym ręczniku.
Racuchy z malinami
Do ciasta dodaj maliny. Wymieszaj. Smaż rumiane racuchy.

Tagi:

jajko jajka