halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Racuchy z pieczarkami i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przyrządzamy racuchy na słodko . Moim pomysłem są racuchy na słono z pieczarkami , rzodkiewką oraz szynką.

Racuchy z pieczarkami i rzodkiewką

Składniki:

Racuchy z pieczarkami i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z pieczarkami i rzodkiewką
Z mleka odlać 100 ml i podgrzać, żeby było letnie, dodać cukier, pokruszone drożdże, odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, jajko, imbir, gałkę.

Dodać wyrośnięte drożdże, zmiksować ciasto. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Odstawić do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić w plasterki, szynkę w kosteczkę, rzodkiewkę w pół plasterki. Gdy wyrośnie ciasto, dodać pokrojone składniki, wymieszać, odstawić jeszcze na 5 minut.

Rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką ciasto formując racuchy. Smażyć z obu stron.