Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Racuchy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Śniadaniowe placuszki w truskawkowej odsłonie

Racuchy z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z truskawkami
Jajka wbijamy do miski, dosypujemy cukier i ubijamy. Dodajemy mleko, jogurt i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dolewamy olej i całość dokładnie mieszamy. Truskawki dokładnie myjemy, pozbawiamy szypułek, połowę z nich rozdrabniamy za pomocą blendera, a drugą połowę kroimy w plasterki. Truskawki pokrojone w plasterki dodajemy do masy, mieszamy i na rozgrzanej patelni smażymy placuszki- po parę minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Podajemy polane sosem ze zmiksowanych truskawek. Sos możemy odrobinę dosłodzić, ale nie jest to konieczne.
Racuchy z truskawkami
Zaczynamy od ubicia jajek z cukrem można zrobić to trzepaczką lub mikserem
Racuchy z truskawkami
Potem dodajemy resztę składników i całość mieszamy
Racuchy z truskawkami
Na końcu dodajemy truskawki pokrojone w plasterki
Racuchy z truskawkami
Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni

Tagi:

jajko jajka