Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Racuchy z warzyw (Żydowska)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dokładnie osączone, ugotowane warzywa bardzo drobno posiekać. jajka roztrzepać z

Racuchy z warzyw (Żydowska)

Składniki:

Racuchy z warzyw (Żydowska)

 

  • 2 jajka
  • sól
  • 4 łyżki mąki
  • 2 szkl ugotowanej mieszanki mrożonych warzyw
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka tartej cebuli
  • 4 łyżki tłuszczu
  • 1 szkl gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Racuchy z warzyw (Żydowska)
Dokładnie osączone, ugotowane warzywa bardzo drobno posiekać. jajka roztrzepać z solą, połączyć z mąką na jednolite, gęste ciasto. Warzywa, sok z cytryny i cebulę dodać do ciasta, dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano z obu stron, przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać smietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st) i zapiekac około 10 minut. Podawać na gorąco z surówką i ziemniakami z wody lub frytkami.

Tagi:

jajko tarta jajka