katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Racuchy z winogronem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie, smaczne i puszyste racuchy z winogronem. Można przygotować je też z innymi np sezonowymi owocami.

Racuchy z winogronem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuchy z winogronem

 

  • jajka 3 szt
  • mleko 1 szkl
  • soda 1 łyżeczka
  • winogrono obrane ok 1 1/2 szkl
  • mąka
  • cukier waniliowy
  • cukier
  • cukier puder
  • olej

Sposób przygotowania:

Racuchy z winogronem
Jajka wybijamy, dodajemy cukier waniliowy(można dodać łyżkę cukru) i ubijamy na puszystą masę. 

Dodajemy mleko i mąkę ze sodą. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto. 

Na koniec dodajemy owoce winogron i mieszamy łyżką. 

Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy na patelnię ciasto. 

Troszkę wyrównujemy i smażymy na rumiano. 

Po zdjęciu z patelni osączamy na papierowym ręczniku. Oprószamy cukrem pudrem.
Racuchy z winogronem
Usmażone racuchy po osączeniu na papierowym ręczniku.