2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1459]

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Doskonały pomysł na błyskawiczną kolację czy podwieczorek nie tylko dla dzieci, pachnące jabłkami z dodatkiem cynamonu, polane miodem , pachnące ciepłym domem jak u babci i babim latem czegoż chcieć więcej?

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem

 

Sposób przygotowania:

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem

ETAP 1:

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem
do miski wsypujemy składniki suche mieszamy

Do miski wsypujemy mąkę tortową oraz suche drożdże i cukier, mieszamy łyżką .

ETAP 2:

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem
całość miksujemy mikserem do uzyskania masy

Wlewamy ciepłe mleko, dodajemy jajko , całość miksujemy mikserem do uzyskania jednolitej masy.Odstawiamy na 10 minut.

ETAP 3:

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem
jabłka myjemy kroimy na plasterki obtaczamy w cukrze

Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy na plasterki niezbyt cienkie, obtaczamy w miseczce z cynamonowym cukrem.

ETAP 4:

Racuszki drożdżowe z jabłkami i miodem
łyżką nakładamy porcje ciasta na patelnię smażymy na złocisto

Łyżką kładziemy porcje ciasta na patelnię z niewielka ilością oleju, na ciasto rozkładamy jabłuszka i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złocisto, osaczamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.Podajemy polane płynnym miodem.
Smacznego!