Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Racuszki drożdżowe z miodem i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do racuszków drożdżowych można dodać posiekanych jabłek

Racuszki drożdżowe z miodem i rodzynkami

Składniki:

Racuszki drożdżowe z miodem i rodzynkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki drożdżowe z miodem i rodzynkami
Mleko podgrzać, wlać do miski, dodać pokruszone drożdże, wsypać mąkę, wymieszać, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, Gdy ciasto podrośnie dodać podgrzany miód, roztopione, przestudzone masło, odrobinę soli, jajka, cukier waniliowy, rodzynki i skórkę pomarańczową, dokładnie wymieszać i znów odłożyć aby podrosło. Łyżką nabierać porcje ciasta, kłaść na rozgrzany tłuszcz nieduże placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka