Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Racuszki jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie, lekki i smaczne racuszki z jogurtu owocowego.

Racuszki jogurtowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuszki jogurtowe

 

  • 4 czubate łyżki mąki
  • jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • łyżka cukru
  • 300g jogurtu owocowego brzoskwiniowego
  • ok. 1/4 szklanki mleka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki jogurtowe
Jogurt owocowy przelać do miski, następnie dodać do niego proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy, mąkę pszenną. Całość wymieszać. Połączyć przy pomocy widelca z mlekiem oraz jajkiem na gęste ciasto. W razie potrzeby - gdyby ciasto było za rzadkie - dodać mąki. Na rozgrzanej patelni smażyć placuszki na rumiano na niewielkiej ilości oleju.
Racuszki jogurtowe
Do miski dodać jogurt, mąkę, mleko jajko, cukier i proszek do pieczenia
Racuszki jogurtowe
Całość rozmieszac na gęste ciasto, rozgrzac olej na patelni.
Racuszki jogurtowe
Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano placki.

Tagi:

jajko jajka