Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Racuszki kabaczkowo-buraczkowe z feta

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne,chrupiace racuszki z warzywami i serem

Racuszki kabaczkowo-buraczkowe z feta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuszki kabaczkowo-buraczkowe z feta

 

  • 2 sredniej wielkosci kabaczki

 

  • 1 maly buraczek(moze byc ugotowany)

 

 

 

  • mala garsc posiekanej natki pietruszki

 

 

  • 4-5 lyzek maki

 

  • oliwa do smazenia

Sposób przygotowania:

Racuszki kabaczkowo-buraczkowe z feta
Kabaczki umyc,odkroic koncowki,zetrzec na tarce na grubych oczkach.Buraczka(moze byc ugotowany,ale nie musi)obrac,umyc i rowniez zetrzec na tarce.Starte warzywa polaczyc ze soba,fete pokruszyc,dodac do warzyw,wbic jajka,wrzucic natke pietruszki,posolici, popieprzyc,na koncu dodac maka,delikatnie wymieszac i lyzka nakladac na rozgrzana oliwe.Smazyc do zbrazowienia po obu stronach.Podawac z jogurtem.Smacznego:)
Racuszki kabaczkowo-buraczkowe z feta
Starte na tarce warzywa laczymy ze soba,wazywa powinny byc starte na grubych oczkach.Nie powinny byc zbyt wodniste.Gdy beda wodniste trzeba bedzie dodac wiecej maki.
Racuszki kabaczkowo-buraczkowe z feta
Do warzyw dodajemy jajka,pokuszona fete,sol i pieprz.Dokladnie mieszamy,na koncu dodajemy make
Racuszki kabaczkowo-buraczkowe z feta
Racuszki smazymy na dobrze rozgrzanym oleju,uwazajac by sie nie przypalily,po zrumienieniu sie obracamy na druga strone.