SUPERPRZEPIS

Racuszki kukurydziane z wiśniami

  • 4
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Racuszki kukurydziane z wiśniami

Proste mega puszyste racuszki na mące kukurydzianej podane z wiśniami straciatella w żelu, to wspaniała słodka przekąska dla dzieci lub na podwieczorek :)

Składniki:

Racuszki kukurydziane z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Racuszki kukurydziane z wiśniami
Jajko ubić z cukrem na puszysto, wlać kefir, dodać mąkę kukurydzianą wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia, wlać olej i całość zmiksować mikserem na gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nalewać łyżką porcje ciasta, smażyć racuszki z obu stron na złocisto.

Po usmażeniu podawać z wiśniami straciatella.

Smacznego!