iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Racuszki z bananami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Leżały te banany w lodówce od kilku dni i nikt nie miał na nie ochoty, racuszki rozeszły się za to w kilka minut.

Racuszki z bananami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuszki z bananami

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z bananami
Jajka ubić z cukrem i solą, dodać przesianą mąkę i drożdże rozmieszane z kefirem. Wszystkie składniki dokładnie ubić, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Przygotowane ciasto odstawić odstawić na minimum 40 minut, aby podrosło do wyrośniętego ciasta dodać pokrojone w plasterki banany i delikatnie je wmieszać w ciasto. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim malutkie placuszki, rumiane z obu stron. Po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.
Racuszki z bananami
do wyrośnietego ciasta dodać plasterki bananów
Racuszki z bananami
Na rozgrzanym oleju smażyć małe placuszki

Tagi:

jajko jajka