Strona główna Racuszki z gotowanych ziemniaków

Racuszki z gotowanych ziemniaków

Triss - Przepis na: Racuszki z gotowanych ziemniaków offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1075
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Racuszki z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Racuszki z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

  • kilka ugotowanych ziemniaków
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1/4 papryki żółtej
  • żółtko
  • ok. łyżka siekanego szczypiorku
  • 1/2 małej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Racuszki z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, papryki pokroić w drobniutką kosteczkę. W misce wymieszać ziemniaki z papryką, posiekanym szczypiorkiem, żółtkiem oraz posiekaną cebulą. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć małe, cienkie placuszki na złoto, odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuszki z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Pieczone ziemniaczki z szalotką i masłem Placki cukiniowo-ziemniaczne Królewska kartoflanka
Szare kluski z żytnią mąką Babka ziemniaczana z ciecierzycą i boczkiem Duszone warzywa
Placki ziemniaczano-dyniowe z gulaszem Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Smażone ziemniaczki
Prażuchy vel. prażoki Zapiekanka ośmiorniczki Pokrzywowe kluski śląskie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj