Strona główna Racuszki z gotowanych ziemniaków

Racuszki z gotowanych ziemniaków

Triss - Przepis na: Racuszki z gotowanych ziemniaków offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1063
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Racuszki z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Racuszki z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

  • kilka ugotowanych ziemniaków
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1/4 papryki żółtej
  • żółtko
  • ok. łyżka siekanego szczypiorku
  • 1/2 małej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Racuszki z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, papryki pokroić w drobniutką kosteczkę. W misce wymieszać ziemniaki z papryką, posiekanym szczypiorkiem, żółtkiem oraz posiekaną cebulą. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć małe, cienkie placuszki na złoto, odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuszki z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Rozgrzewająca kartoflanka Placki ziemniaczane z bułką tartą Buraczane gnocchi
Kotleciki mięsno ziemniaczane Babka ziemniaczana (kartoflak) Pieczone ziemniaczki z peperoni
Smażone ziemniaczki z czosnkiem i peperoni Młode ziemniaczki w ziołach Grillowane młode ziemniaki
Kawałki ziemniaków pieczone w przyprawach i tymian Jabłka pieczone z ziemniakami Placki z ugotowanych ziemniaków i fety

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane