Strona główna Racuszki z gotowanych ziemniaków

Racuszki z gotowanych ziemniaków

Triss

Złoty Ekspert
Przepisy: 1086
zdjęcia: 1 z 3
Racuszki z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Racuszki z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

Racuszki z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, papryki pokroić w drobniutką kosteczkę. W misce wymieszać ziemniaki z papryką, posiekanym szczypiorkiem, żółtkiem oraz posiekaną cebulą. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć małe, cienkie placuszki na złoto, odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuszki z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Placuszki z kaszą i ziemniakami Knysze ziemniaczane Kluski z surowych ziemniaków
Gofry z ziemniakami i kaszą manną Zupa krem Eli z ziemniaków Frytki z pieprzem Cayenne- pikantne
Rejbak wg Zub3r'a Ziołowe placki ziemniaczane Placki ziemniaczane z cukrem
Naleśniki  po staropolsku  z sosem pieczarkowym Miska soczewicy Filety z kurczaka zapiekane z ziemniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane