Strona główna Racuszki z gotowanych ziemniaków

Racuszki z gotowanych ziemniaków

Triss

Złoty Ekspert
Przepisy: 1087
zdjęcia: 1 z 3
Racuszki z gotowanych ziemniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.


trudność: łatwe
czas:

Racuszki z gotowanych ziemniaków - SKŁADNIKI:

Racuszki z gotowanych ziemniaków - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, papryki pokroić w drobniutką kosteczkę. W misce wymieszać ziemniaki z papryką, posiekanym szczypiorkiem, żółtkiem oraz posiekaną cebulą. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć małe, cienkie placuszki na złoto, odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Racuszki z gotowanych ziemniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Ziemniaki duszone w śmietanie Zupa ziemniaczana Krem warzywny z serkiem
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym Pieczone bataty/ziemniaki Ziemniaki pieczone z boczkiem
Pizza z kaszanką Chrupiące placki ziemniaczane z keksem śmietany Placki ziemniaczane z pieczarkami na brokułach
Placki ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem  Frytki pod pierzynką Placki z ziemniaków gotowanych z pieczarkami.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane