Mega łasuch

Mega łasuch

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Racuszki z jabłkiem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuszki z jabłkiem z nutą cynamonu i kardamonu.

Racuszki z jabłkiem i cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki z jabłkiem i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkiem i cynamonem
Jajka roztrzepuję, dodaję cukier, a następnie przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz sodą i wlewam mleko. Całość ucieram za pomocą miksera. Jabłka obieram, pozbawiam gniazd nasiennych. Do masy dodaję pokrojone na kawałki jabłka i delikatnie mieszam, następnie dodaję do masy cynamon i kardamon. Na patelni rozgrzewam olej, a kiedy się nagrzeje nakładam za pomocą chochelki ciasto. Racuszki smażę do uzyskania złocistego koloru, następnie przekładam je na talerz.
Racuszki z jabłkiem i cynamonem
Jajka łączę z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, sodą i mlekiem.
Racuszki z jabłkiem i cynamonem
Jabłka obieram, kroję w ćwiartki, a następnie na plasterki.
Racuszki z jabłkiem i cynamonem
Pokrojone jabłka dodaję do masy, a następnie dodaję cynamon i kardamon.
Racuszki z jabłkiem i cynamonem
Racuszki smażę na rozgrzanym na patelni oleju.