jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Racuszki z mąką kukurydzianą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry pomysł na kolację z dodatkiem ulubionego dżemu racuszki są pyszne.

Racuszki z mąką kukurydzianą

Składniki:

Racuszki z mąką kukurydzianą

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z mąką kukurydzianą
Jajko rozkłócić z cukrem i odrobiną soli. Na przemian dodawać obie mąki i mleko. Dokładnie wymieszać, dodać cynamon, sodę i olej. Wszystko dobrze wymieszać. Nagrzać dobrze patelnię. Łyżką kłaść porcje ciasta i smażyć racuszki z obu stron, bez dodatku oleju. Usmażone racuszki podawać ciepłe z dodatkiem ulubionego dżemu.