dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Racuszki z serka homogenizowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 140
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuszki można podawać na śniadanie dla naszych pociech. Dobrze smakują obsypane cukrem pudrem i z dodatkiem konfitury truskawkowej.

Racuszki z serka homogenizowanego

Składniki:

Racuszki z serka homogenizowanego

 

  • 120 g serka waniliowego serka homogenizowanego
  • 2 jajka
  • 5 łyż mąki pszennej
  • 1 łyż oleju
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuszki z serka homogenizowanego

Krok 1:

Racuszki z serka homogenizowanego
Serek homogenizowany dokładnie mieszamy z jajkami.

Serek przekładamy do miski. Jajka dokładnie myjemy. Wbijamy do miski z serkiem i dokładnie mieszamy.

Krok 2:

Racuszki z serka homogenizowanego
Mąkę dokładnie mieszamy z serkiem i olejem.

Mąkę przesiewamy i dodajemy do masy serkowej. Na koniec dodajemy 1 łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Racuszki z serka homogenizowanego
Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor.

Na patelnie wylewamy niewielką ilość tłuszczu. Na rozgrzany tłuszcz układamy porcje ciasta i smażymy niewielkie placki z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy posypujemy cukrem pudrem.


Smacznego!