Strona główna Rady na temat pieczenia sernika

Rady na temat pieczenia sernika

mitofri - Porady kulinarne: Rady na temat pieczenia sernika offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 387
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Rady na temat pieczenia sernika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ważne rady na temat pieczenia serników.


Serniki są powszechnie znanymi i lubianymi ciastami. Przepisów na to pyszne ciasto są tysiące.

Zasady dotyczące pieczenia serników są jednak takie same. Pamiętajmy, aby:

*nie ubijać zbyt długo masy serowej. Im mniej masa będzie napowietrzona, tym mniej opadnie,

*nie stosować do wypieku termoobiegu,

*upieczony i wystudzony sernik włożyć na noc do lodówki,

* serniki zawierające mąkę pszenną albo ziemniaczaną piec w umiarkowanej temperaturze,

*do sernika używać najlepiej sera w kostkach,

*po upieczeniu sernik pozostawić jeszcze na godzinę w wyłączonym już piekarniku,

*ser do sernika miał pokojową temperaturę.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Rady na temat pieczenia sernika  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane