Strona główna Rady na temat pieczenia sernika

Rady na temat pieczenia sernika

mitofri - Porady kulinarne: Rady na temat pieczenia sernika

Srebrny Ekspert
Artykuły: 387
zdjęcia: 1 z 2
Rady na temat pieczenia sernika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ważne rady na temat pieczenia serników.


Serniki są powszechnie znanymi i lubianymi ciastami. Przepisów na to pyszne ciasto są tysiące.

Zasady dotyczące pieczenia serników są jednak takie same. Pamiętajmy, aby:

*nie ubijać zbyt długo masy serowej. Im mniej masa będzie napowietrzona, tym mniej opadnie,

*nie stosować do wypieku termoobiegu,

*upieczony i wystudzony sernik włożyć na noc do lodówki,

* serniki zawierające mąkę pszenną albo ziemniaczaną piec w umiarkowanej temperaturze,

*do sernika używać najlepiej sera w kostkach,

*po upieczeniu sernik pozostawić jeszcze na godzinę w wyłączonym już piekarniku,

*ser do sernika miał pokojową temperaturę.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Rady na temat pieczenia sernika  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane