Strona główna Rady na temat pieczenia sernika

Rady na temat pieczenia sernika

mitofri - Porady kulinarne: Rady na temat pieczenia sernika

Srebrny Ekspert
Artykuły: 387
zdjęcia: 1 z 2
Rady na temat pieczenia sernika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ważne rady na temat pieczenia serników.


Serniki są powszechnie znanymi i lubianymi ciastami. Przepisów na to pyszne ciasto są tysiące.

Zasady dotyczące pieczenia serników są jednak takie same. Pamiętajmy, aby:

*nie ubijać zbyt długo masy serowej. Im mniej masa będzie napowietrzona, tym mniej opadnie,

*nie stosować do wypieku termoobiegu,

*upieczony i wystudzony sernik włożyć na noc do lodówki,

* serniki zawierające mąkę pszenną albo ziemniaczaną piec w umiarkowanej temperaturze,

*do sernika używać najlepiej sera w kostkach,

*po upieczeniu sernik pozostawić jeszcze na godzinę w wyłączonym już piekarniku,

*ser do sernika miał pokojową temperaturę.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Rady na temat pieczenia sernika  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane