Strona główna Rady na temat pieczenia sernika

Rady na temat pieczenia sernika

mitofri - Porady kulinarne: Rady na temat pieczenia sernika

Srebrny Ekspert
Artykuły: 387
zdjęcia: 1 z 2
Rady na temat pieczenia sernika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ważne rady na temat pieczenia serników.


Serniki są powszechnie znanymi i lubianymi ciastami. Przepisów na to pyszne ciasto są tysiące.

Zasady dotyczące pieczenia serników są jednak takie same. Pamiętajmy, aby:

*nie ubijać zbyt długo masy serowej. Im mniej masa będzie napowietrzona, tym mniej opadnie,

*nie stosować do wypieku termoobiegu,

*upieczony i wystudzony sernik włożyć na noc do lodówki,

* serniki zawierające mąkę pszenną albo ziemniaczaną piec w umiarkowanej temperaturze,

*do sernika używać najlepiej sera w kostkach,

*po upieczeniu sernik pozostawić jeszcze na godzinę w wyłączonym już piekarniku,

*ser do sernika miał pokojową temperaturę.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Rady na temat pieczenia sernika  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane